Werkwijze afwezigheid

Home » Voor ouders » skid Ouderportaal » Werkwijze afwezigheid

Als uw kind een keer niet kan komen dan kunt u voor alle dagtypes zijn/haar afwezigheid doorgeven via het ouderportaal. De groep ontvangt de afmelding gelijk en u hoeft hierover niet meer te bellen of te mailen. U kunt bij de afmelding ook een reden/toelichting geven. Als een afwezigheid tijdig  van tevoren wordt doorgegeven, dan worden  de opvanguren automatisch omgezet naar een punten tegoed. Afwezigheid wordt overigens niet in mindering gebracht op uw factuur.

 • Wanneer ontvangt u punten?
  Wanneer uw kind(eren) een dag(deel) niet naar onze opvang komen en u deze afmelding zelf online registreert ontvangt u voor de afgemelde uren punten (m.u.v. TSO). Deze punten worden op uw tegoed geboekt. Punten kunt u gebruiken om een extra dag(deel) te betalen. Hierdoor bent u de afgemelde dag(del)en niet kwijt maar kunt u deze later inzetten. Alleen door u zelf afgemelde dag(delen) leveren punten op. Dagdelen die u laat afmelden door onze medewerkers op de groep leveren geen punten op.
 • Hoe werkt het puntensysteem?
  Flexibele opvang afgemeld tot 24.00 uur voorafgaand aan de opvang dag levert punten op. En ook voor online afgemelde opvang op het KDV en op de BSO vóór 9.00 uur ontvangt u punten.
 • Hoe zijn de punten inzetbaar?
  Voor de punten van een afgemelde KDV dag kunt u een KDV dag aanvragen. Voor een afgemelde naschoolse dag kunt u een naschoolse dag aanvragen. Voor afgemelde voorschoolse opvang kunt u voorschoolse opvang aanvragen. En voor een afgemelde vakantie dag kunt u een vakantie dag of een margedag.
 • Hoe lang is het tegoed geldig?
  Het punten tegoed is 3 maanden geldig. Stel: u meldt 4 januari af, dan is dit tegoed tot 4 april te gebruiken.
 • Hoe werkt het met TSO?
  Voor de tussenschoolse opvang kunt u tot 10.00 uur ’s ochtends op de opvang dag uw kinderen via het ouderportaal afmelden. Deze afwezigheid wordt wél in mindering gebracht op uw factuur.