Assen – Peuterspeelgroep Koala

Home » Peuterspeelgroep » Locaties Peuterspeelgroepen » Assen – Peuterspeelgroep Koala

Wij zijn

Deze bijzondere peuteropvang bij Koala in Assen is hoofdzakelijk gebaseerd op de antroposofische principes van Rudolf Steiner. Ons dagritme bestaat uit een afwisseling van activiteiten en rust. Elk kind mag daarin zijn eigen tempo bepalen. De benadering van de kinderen vanuit het antroposofisch perspectief kun je herkennen aan een aantal aspecten, zoals nabootsing, rust, ritme en herhaling, respect, eerbied en dankbaarheid, wilsopvoeding en het ontwikkelen van de zintuigen: tastzin, bewegingszin, levenszin en evenwichtszin. Ons dagritme bestaat uit een afwisseling van activiteiten en rust. Elk kind mag daarin zijn eigen tempo bepalen.

Peuters vanaf 2.5 jaar kunnen bij Koala in de groep Tummetot mee doen aan de peuterspeelopvang.
Deze groep is gedurende 40 schoolweken geopend op alle ochtenden. Een ochtend peuterspeelopvang begint bij Koala om 8.45 uur  en eindigt om 11.45 uur.

Naast PSG Koala ligt landgoed Valkenstijn en de kinderboerderij. Ook heeft Koala zelf prachtige een ruime tuin die grenst aan  het kinderdagverblijf. Peuters kunnen zo vanaf hun eigen groep de tuin in om te spelen. Zowel het KDV als de BSO van Koala hebben het EKO Keurmerk behaald!

Deze peuterspeelopvang valt niet onder de regeling van een Gemeente.

Contactgegevens

PSG Koala, Tuinstraat 3,9404 KK Assen
Tel 0592 – 304192
LRK-nummer: 734683571

Clustermanager: Sander van Hove  s.vanhove@skidkinderopvang.nl  en plaatsingsmedewerker: Sharon Niemeijer  info@skidkinderopvang.nl