Gieten – KDV De Buitenboel

Home » Kinderdagopvang » Locaties KDV » Gieten – KDV De Buitenboel

Wij zijn

Kinderdagverblijf de Buitenboel is een kleinschalig kinderdagverblijf.  Samen met de buitenschoolse opvang bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk. Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen en verzorgd. Dit houdt in dat we vaak naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. Kinderen leren buiten veel. Ze ontwikkelen hun grove motoriek en verbeteren hun evenwichtsgevoel door te rollen, kruipen, hollen, springen en klimmen. Ze leren om te gaan met risico’s en merken dat ze niet bang hoeven te zijn.

Team De Buitenboel

Wij hebben een verticale groep met kinderen in de leeftijd van 0 – 4 jaar en een peutergroep voor kinderen van 2 – 4 jaar. Beide groepen hebben een eigen ingerichte huiskamer. We kiezen bewust voor huiselijkheid.

 

Peuterspeelgroep en Peutergroep

Iedere ochtend hebben wij een peuterspeelgroep voor peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er wordt gewerkt volgens het VVE programma Piramide. Hierbij staat het op speelse en actieve wijze stimuleren van de ontwikkeling van uw peuter voorop. Ouders worden actief betrokken door middel van o.a. voorleesactiviteiten.

Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op onze peuterspeelgroepen deelnemen aan een VVE-traject. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief. Of uw kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Wilt u hierover meer informatie, dan helpen we u graag verder.

Activiteiten

Naast de vele buitenactiviteiten gaan we iedere donderdagmiddag met de peuters naar de gymzaal de Wendeling in Gieten.

Extra dienst: de kinderkapper

Kinderkapster Elly komt regelmatig langs om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Via de Facebookpagina De Buitenboel en het ouderportaal laten we u weten wanneer zij er weer is.

Gieten – Kindcentrum De Marke

In samenwerking met CDS De Marke is er een peuterkleutergroep in het Kindcentrum.

Contactgegevens

De Buitenboel, Eexterweg 29-31, 9461 BB Gieten
0592-261075 debuitenboel@skidkinderopvang.nl
LRK -nummer: 219080410

Clustermanager: Hennie Klasens: h.klasens@skidkinderopvang.nl  en plaatsingsmedewerker: Monique van der Veen: info@skidkinderopvang.nl

 

banner

 

De Buitenboel neemt deel aan het project Leesklik .