Eelderwolde – BSO Kameleon

Home » Buitenschoolse opvang & TSO » Locaties BSO » Eelderwolde – BSO Kameleon

Wij zijn

Buitenschoolse opvang de Kameleon is gevestigd in het kindcentrum Ter Borch in Eelderwolde, samen met CKC De Rietzanger. Het kindcentrum is fris, licht en ruim en helemaal op kinderen ingericht.

Er zijn zes groepsruimtes voor de BSO en er is een prachtige leskeuken. De buitenruimte geeft veel mogelijkheden, evenals het aangrenzende groene gebied, waar kinderen onder begeleiding ook gebruik van kunnen maken.

Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten, gevestigd in de boerderij aan de Madijk 1. We doen veel aan natuurbeleving en brengen regelmatig een bezoek aan de boerderij in de Onlanden. Als BSO zijn wij lid van Oerrr, de jeugdafdeling van Natuurmonumenten.

Er wordt nauw samengewerkt met Buitenschoolse Opvang de Riethut in het naastgelegen Borchkwartier. Het Borchkwartier, waar ook de OBS Ter Borch in gehuisvest is, heeft de beschikking over een sportzaal. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag is hier de mogelijkheid voor kinderen vanaf 6 jaar mee te doen aan de sport BSO. Ook in vakanties maken we gebruik van deze zaal.

 

Aangepast voor oudere kinderen

Om optimaal op de behoeften en wensen van de kinderen te kunnen inspelen zijn de groepen verschillend ingedeeld. Om er voor te zorgen dat ook de oudere kinderen aan hun trekken komen is er voor acht-plussers een echte tienerruimte van maar liefst 105m², een huiskamerhoek en een technieklokaal. Dagelijks is er een aanbod van diverse activiteiten waaraan kinderen, als ze zin hebben, mee kunnen doen. We stimuleren daar waar nodig, maar het blijft vrije tijd van de kinderen.

 

Kinderparticipatie

De mening van kinderen vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren we een acht-plus vergadering. Zo mogen kinderen meedenken over onder andere de regels die worden gehanteerd op de BSO en welke thema’s en activiteiten we met hen ondernemen.

 

Contactgegevens

Borchsingel 39
9766 PP Eelderwolde
tel.: 050-8200665 bso.kameleon@skidkinderopvang.nl
LRK – nummer: 105931573

Clustermanager Jolanda van As j.vanas@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl