Eelde – BSO Westerburcht

Home » Buitenschoolse opvang & TSO » Locaties BSO » Eelde – BSO Westerburcht

Wij zijn

BSO Westerburcht heeft één grote locatie in Eelde en kinderen uit groep 1 t/m 8 worden hier opgevangen. Basisschool Westerburcht is  gevestigd in hetzelfde gebouw met de groep 1 t/m 5. De groepen 6 t/m 8 zijn gehuisvest op de locatie Bladergroen. Op beide locaties verzorgt skidkinderopvang zowel de Voorschoolse Opvang als het Overblijven.

Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen. We hebben de beschikking over één aparte en grote groepsruimte en gebruiken samen met de school twee (drie) onderbouwlokalen voor de opvang van de jongste groep kinderen. Aansluitend aan deze lokalen bevindt zich een groot speelterrein voor de jongste kinderen en hebben de oudste kinderen  ook de beschikking over een groot buitenspeelterrein. Hier is alle ruimte om lekker te voetballen, ontdekken en het organiseren van leuke activiteiten.

 

Activiteiten passend bij de ontwikkeling/leeftijd

Doordat we de specifieke leeftijdsgroepen opvangen in eigen basisgroepen zijn we beter in staat om de kinderen activiteiten en begeleiding aan te bieden passend bij hun ontwikkelings- en leeftijdsniveau. Omdat we de mening van de kinderen belangrijk vinden en te luisteren naar hun wensen hebben we samen met de kinderen nagedacht over de inrichting van de ruimtes. Regelmatig vergaderen we met de oudste kinderen om te horen en bespreken hoe het gaat. Hier kunnen verschillende onderwerpen aan de orde komen, ingebracht door de kinderen en/of de groepsleiding.

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt vaak afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden zoals: toneelspelen, cowboys en ridders, natuur, kabouters. Er wordt altijd een ‘buiten’ een activiteit aangeboden. We vinden het belangrijk dat kinderen na schooltijd ook heerlijk buiten spelen en kunnen bewegen!

Tijdens vakantieweken bieden we bovendien extra activiteiten zoals naar een kinderboerderij, het Sprookjeshof in Zuidlaren, picknicken in het bos of naar het Blote Voetenpad.

 

Contactgegevens

Kooistukken 86
9761 JZ Eelde
Tel: 050 3093386 bso.westerburcht@skidkinderopvang.nl
LRKP – nummer: 183155300

Clustermanager Monique van der Werff m.vanderwerff@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl