Eelde – BSO Klokhuis

Home » Buitenschoolse opvang & TSO » Locaties BSO » Eelde – BSO Klokhuis

Wij zijn

BSO Klokhuis is gevestigd in het Punthoes in Eelde waar ook de bibliotheek, Peuteropvang Klain Grut en KDV Dikkie Dik zijn gevestigd. Er worden per dag maximaal 70 kinderen opgevangen.
We beschikken over vier binnenruimtes waardoor de mogelijkheid bestaat om de groepen op niveau in te delen. Iedere groep heeft zijn vaste medewerkers zodat kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving worden opgevangen.

BSO Klokhuis beschikt over een fantastische buitenspeelruimte waar uw kind naar hartenlust kan ontdekken, fantaseren en sporten! In huis beschikken we over een theaterhoek, knutselhoek en een ‘chillruimte’ voor de oudere kinderen. Verder is er een prachtige leskeuken in het gebouw die veel culinair plezier biedt, vooral tijdens de speciale vakantieactiviteiten.

 

Activiteiten

Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen dat aansluit bij hun interesses. Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de verschillende thema’s die we door het jaar heen aanbieden zoals: circus, Afrika, weven en naaien, koken.

We streven er naar om jaarlijks een ‘groot’ project uit te voeren. Het Klokhuis werd gedurende deze periode omgebouwd tot een waar Dinopark. De binnentuin werd omgetoverd tot een tuin met ‘echte dino’s’, gemaakt door de kinderen van klei, papier en allerlei andere materialen. Ook werden er dino-eieren gemaakt, voorgelezen (en zelf gelezen) over hoe de dieren in die tijd leefden. Hoe zag de wereld er toen uit? Als afsluiting is er, naar oud Spaans gebruik, een Pinata gemaakt in de vorm van een Dino.

Een terugkerend thema is het ‘Afrika-project’. Er is nauw contact met een school/werkplaats in Ghana. Onze kinderen hebben contact met de kinderen uit Ghana via face-time. De kinderen zamelen op allerlei manieren geld in voor de kinderen in Ghana. Regelmatig komt de contactpersoon over naar Nederland en brengt dan ook altijd een bezoek aan onze BSO.

Verder wordt er (ook) dagelijks een buitenactiviteit aangeboden omdat we het belangrijk vinden dat kinderen na schooltijd lekker buiten kunnen spelen en bewegen!
Tijdens vakantieweken bieden we altijd extra activiteiten met leuke thema’s. Verder is er dan de mogelijkheid om af en toe uitstapjes met de kinderen te maken, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, het speelgoedmuseum of picknicken in het bos.

 

Contactgegevens

Wolfhorn 1
9761 BA Eelde
Tel: 050-3093776  bso.klokhuis@skidkinderopvang.nl
LRKP – nummer: 151053789

Clustermanager Monique van der Werff m.vanderwerff@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl