Paterswolde – BSO Vossenhol

Home » Buitenschoolse opvang & TSO » Locaties BSO » Paterswolde – BSO Vossenhol

Wij zijn

BSO Vossenhol is gevestigd zowel op het terrein van CBS Menso Alting als in het voormalige schoolgebouw van de Bladergroenschool, samen met skidkinderopvang Ieniemienie. Zoals de naam al aangeeft is het thema natuur bij BSO Vossenhol heel belangrijk. De locaties grenzen direct aan een bijzonder bosrijke omgeving.

We hebben de beschikking over vier groepsruimtes.  Hierdoor kunnen we passende activiteiten aanbieden die aansluiten op de verschillende ontwikkelingsniveau’s van de kinderen.  We bekijken gezamenlijk wanneer een kind er aan toe is om naar de volgende groep te gaan.

 

Activiteiten

Er worden regelmatig uitstapjes en wandelingen gemaakt naar het bos. Op beide locaties beschikken we ook over grote speelplaatsen met veel groen. De kinderen kunnen hier uitgebreid spelen, fietsen en ontdekken.Er is aandacht voor zowel culturele, muzikale als sportieve activiteiten. Dagelijks is er een aanbod voor de kinderen die aansluit bij hun interesses zoals: leren koken, knutselen, naar het bos gaan.

Ook wordt met thema’s gewerkt. Bijvoorbeeld ‘op-de-camping’ of het jaarlijkse Afrika-project, welke wordt afgesloten met een fancy-fair. Waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kinderen  in Sierra Leone. Tijdens deze weken is er aandacht voor de leefsituatie van de kinderen in Sierra Leone. Hoe wonen ze? Wat eten ze? Gaan ze ook naar school? Hoe ver is het eigenlijk bij ons vandaan?

 

Schoolvakantieweken

Tijdens schoolvakantieweken bieden we altijd extra activiteiten aan met een passend vakantie-thema, bijvoorbeeld een landenthema. Dan wordt er gekookt op een andere manier, verdiepen we ons in de leefgewoontes van een land en oriënteren we ons: waar ligt het land eigenlijk? Tijdens deze weken maken we ook graag uitstapjes met de kinderen naar de kinderboerderij, picknicken in het bos, bezoek aan een tentoonstelling of een vogel excursie.

 

Contactgegevens

Brinkhovenlaan 3c
9765 BH Paterswolde
Tel: 050 3095649  bso.vossenhol@skidkinderopvang.nl 
LRKP – nummer: 321499918

Clustermanager Monique van der Werff m.vanderwerff@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl